Iskolakeresés, jövőépítés

2015.10.06 22:04

Mikor felismered, hogy valahol nem látnak szívesen két alternatívád van. Vagy azért is ott maradsz bosszantani az ott lévőket, vagy emelt fővel távozol és méltóbb helyet keresel. 

Miután a bosszantós rész bár sokkal szórakoztatóbb, kevésbé eredményes egy elsős gyerek tanulmányai érdekében, így maradt az iskolakeresés.

Megyeszékhely vagyunk, egyetemváros (bár ez ugye még késöbb lehet fontos)... nem lehet gond egy elsős suliváltás mindjárt szeptemberben. 

Hát de...

Előszőr is meg kellene indokolni ugyan miért akarjuk az átiratást. Van ugye a költöztünk, a mi tévedtünk, a kiesik az útvonalunkból.... eléggé átlátszó indokok. Maradt az igazság (bár mi sem tudjuk pontosan mi az), de ugye a gyerek valamiért mégis csak "betegállományban" van már második hete, hogy "ne zavarja az órát". Szóval beilleszkedési problémák. Semmi gond, megértjük, együttérzünk, de hát Önök is értsék meg...               Próbálják itt (hozzunk egy szakértői véleményt, hogy nem ENI-s gyerek utánna keresünk próbanap alkalmat), próbálják ott (hogyne persze várjuk 30 000 a tandíj havonta, de persze sokat kirándulunk is, ja meg a kreatív alapanyagok...) próbálják amott (próbanap után, próbahét, majd megbeszélés alapján talán próbahónap)...

Nem... nem a legfelsőbb bíróság legfelsőbb bírói posztjára jelentkeztünk, még csak nem is egy multicég vezérigazgatása a cél.... egy 8. éves kisfiu szeretne megtanulni írni és olvasni. 

Ha még társakra is találna az már csak hab lenne a tortán.

 

Elérhetőség

örökkönörökké krisztin77@gmail.com